Jag vill att de saker jag har ska betyda något och ha en egen plats

Jag älskar att rensa och jag har de senaste åren känt att jag inte vill ha så mycket prylar och att jag mår bra av det. Vi har flyttat många gånger, ibland från litet till stort och nu senast från stort till litet. Min man och jag flyttade in i en två på 67 m2. Våra tjejer har flyttat hemifrån sedan flera år. När vi flyttade till lägenheten så tog jag bara med det som jag ansåg att vi behövde resten skänkte vi bort och en del slängdes. Det är snart fyra år sedan och jag rensar då och då. Jag har gått igenom hela lägenheten en gång men nu är det dags igen. Jag har skrivit ner 40 olika ställen där det ska rensas och då har jag gått igenom hela lägenheten. 2 ställen (förrådet och klädkammaren) kommer jag att dela upp i ytterligare 10 områden. Min plan att jag ska ha gått igenom allt under januari månad. Januari är min lediga månad efter det att jag har jobbat intensivt sedan innan sommaren med inte mycket ledigt.  Målet är att rensa bort 365 saker (ut-in=365 ). Jag har dessutom bestämt mig för att rensa både i telefonen kontinuerligt och i min datorn under januari tills den är välorganiserad igen. Det finns mycket att göra där. I min klädkammare har jag flera backar med foton. Jag organiserade de en aning förra året men har tänkt att jag ska ta tag i de igen med början i februari. Jag kommer att behöva byta ut större delen av min garderob för sedan 3 månader så jobbar jag hårt med min hälsa och har hittills gått ner 16 kg men det finns fler kg att ta bort. Kläderna hänger som trasor på mig just nu. Så när allt är klart så vill jag att de saker jag har ska betyda något och ha en egen plats. Boken "Rensa i röran" är en bok som jag läser varje år och som ger mig inspiration. Jag gillar inte allt som står i den men jag plockar ut det som passar mig. På nyårsdagen sträckläste jag den och fick kraft. Nu är det bara att sätta igång. Ha det gott/ FruT