Miljö och Ekonomi

Jag har två intresseområden till eller kanske områden som jag vill ska bli mina intressen.
Jag är intresserad av miljön och tänker  på det lite sådär då och då. Jag gör som de flesta; källsorterar, tar med kasse till affären ibland, försöker promenera och handla när jag handlar på hemmaplan. Jag är ingen prylgalen person men visst kommer det hem onödiga saker också. Jag vill bli bättre på det här området. Jag tar små steg i taget. Två gånger om året flyger jag fram och tillbaka till en solsemester och det är något jag inte vill ändra på. När jag åker iväg är det enda gången som jag verkligen kopplar av från allt. Jag vet att det inte är bra för miljön och det är därför jag vill lära mig mer så att jag på något sätt kan väga upp mina resor. 
Jag är egenföretagare så ekonomi ingår ju i min vardag men hemma är jag lite sämre. Jag håller på att göra en budget och ska försöka få koll på alla siffror. Det finns mycket att spara in på. Matkontot är oerhört stort. Vi har en liten affär i samhället där jag bor och jag försöker handla det mesta där men det innebär också att jag får betala lite dyrare för en del varor men det är det värt. 
Jag vill spara mer än jag gör nu för nästa år fyller jag 60 och min dröm är att åka till Australien i början på 2020. Jag har en brorson med fru som bor där så det skulle vara så kul att hälsa på dem. Som sagt det finns mycket att ta tag i. 2019 ska bli ett bra år. Ha det gott/Fru T